header
ProSys

Untitled Document
SOLUTII IT


 

Big Data

Cablare structurata

Cluster HPC

Consultanta IT

Depanare echipamente

Statii de lucru

Service onsite

Virtualizare  Cablare structurata
 


Accesul rapid si facil la informažie a devenit vital pentru orice companie. Siguranta si viteza de accesului la informatie se constituie intr-un avantaj competitiv si pot face diferenta fata de concurenta.

Intr-o companie moderna, informatia este stocata pe sisteme specializate (servere / subsisteme RAID). Pentru a accesa aceste informatii trebuie sa existe un mod de legatura intre sistemele de stocare specializate si statiile de lucru fixe sau mobile, aflate la sediul companiei sau in alte locatii. Totalitatea acestor modurilor de legatura poarta denumirea de retea de comunicatie.
Modul de realizarea al retelei de comunicatie depinde de cerintele functionale si de siguranta dictate de tipul business precum si de particularitatile tehnice ale subsistemelor ce trebuiesc „legate” intre ele.

Aici intervine echipa PRO SYS pentru a stabili impreuna cu dvs. parametrii tehnici si functionali ce vor trebui atinsi de reteaua de comunicatie a companiei dvs.
Competentele echipei PRO SYS acopera urmatoarele domenii:

  • stabilirea cerintelor functionale si de siguranta
  • proiectarea retelei de comunicatie
  • realizarea, punerea in functiune si testarea retelei
  • service retea

Avand in vedere nevoile de comunicatie dintr-o companie, le putem clasifica astfel:

  • accesul la informatiile stocate pe diverse sisteme specializate : comunicatii de date
  • comunicarea verbala in cadrul companiei cat si intre personalul companiei si terti : comunicatii de voce

Dupa mediul fizic ce asigura transportul datelor/vocii avem:

  • comunicatii prin fir (retele realizate cu cablu de cupru sau fibra optica)
  • comunicatii fara fir (retele realizate cu echipamente radio – wireless)

Integrarea comunicatiilor de date cat si a celor de voce folosind o retea cu fir poarta denumirea de cablare structurata. Acest termen este in fapt un mod lucru in proiectarea si realizarea unei retele, ce conduce la un sistem de comunicatii integrat si scalabil, cu avantaje majore fata de varianta tratarii separate a celor doua retele (date si voce).
Folosirea cablarii structurate este deja un standard in realizarea retelelor de comunicatii in cadrul companiilor moderne.

Principalele retele proiectate si realizate de PRO SYS se regasesc la urmatorii beneficiari:

Daca aveti in plan modernizarea retelei de comunicatii sau mutarea intr-un sediu nou ce presupune si realizarea unei retele de comunicatii, nu ezitati sa aflati si parerea unor specialisti. Minimizarea costurilor si a timpilor de executie pot face diferenta fata de concurenta.

E-mail: office@prosys.ro
Tel / Fax: 021 / 252 42 32


Untitled Document

footer