header
ProSys

Untitled Document
DESPRE NOI


 

Profilul companiei
Certificari
Studii de caz
Clienti
Press Room
Evenimente
Cariere
Disclaimer
Support
Contact

 


 

Doriti noutati prin e-mail?
Înscrieti-va!

 
Adresa de email:  
abonare
dezabonare 
 
Va asiguram ca nu vom abuza de adresa dvs.
Va puteti dezabona în orice moment.
ARHIVA NEWSLETTER 

  PRO SYS CS 2210T5 - Chip review

"Nu mai este vorba de un sistem pentru acasă: din primul moment în care acest calculator își face apariția încep exclamațiile. Carcasa este imensă, iar greutatea... ei bine, nu multe computere trec de 30 de kilograme! Trecând de aparențe, CS1000 continuă să impresioneze prin aproape orice componentă. Carcasa de care vorbeam este produsă de Intel, model SERVER SC5000 și conține suport pentru cinci drive-uri hot-pluggable "răcorite" de două ventilatoare de 120mm. Pe lângă acestea mai sunt șapte locașuri de 5,25 țoli din care unul ocupat de un CD-ROM Teac 40X conectat pe singurul port IDE oferit de placa de bază; din acest punct de vedere, motherboard-ul Intel Server Board STL2 mai oferă și două canale SCSI Ultra 160. Dotarea acestei plăci puternic integrate (bazată pe chipset-ul ServerWorks 2) este completată cu șase sloturi PCI din care două PCI 66 pe 64 de biți, o placă video ATI Rage IIC cu 4 MB RAM on-board și placă de rețea Intel Pro100+.

Din sistem mai fac parte două harddisk-uri Seagate Cheetah X15 (cele mai rapide în momentul actual, singurele ce au 15.000 RPM) cu capacitatea de 18 GB, două procesoare Pentium III la 1 GHz cu bus 133 MHz și 512 MB SDRAM PC133 ECC. În testele efectuate, calculatorul PROSYS CS1000 a dat dovadă de o performanță deosebită (pe alocuri întrecând un Pentium 4 rulând la doi gigaherți) existând chiar și posibilitatea de a lucra într-o rețea foarte puternică. Însă sistemul ultrarapid de stocare precum și măsurile deosebite pentru asigurarea unei rulări îndelungate fără a cădea sub influența erorilor ne fac să credem că utilizarea cea mai bună ar fi ca file server și server de baze de date, sau la fel de selectul segment al serverelor pentru web-hosting.

Calculatorul a venit cu un sistem de operare Linux preinstalat foarte interesant, o distribuție românească, bazată pe RedHat Linux. Stabilitatea în funcționare este garantată de calitatea incontestabilă a componentelor sale. Și dacă tot am ajuns la calitate, tot calitatea componentelor garantează și fiabilitatea în funcționare (pe care oricare computer ar trebui să o aibă). Iar pentru CS1000, fiind un server, fiabilitatea și stabilitatea sunt aspectele cele mai importante."

Acest articol a fost preluat din revista CHIP numărul 10/2001.

Untitled Document

footer