PRO SYS - Home

N E W S L E T T E R * N E W S L E T T E R * N E W S L E T T E R * N E W S L E T T E R * N E W S L E T T E R * N E W S L E T T E R

I U L I E 2 0 0 6 - I U L I E 2 0 0 6 - I U L I E 2 0 0 6 - I U L I E 2 0 0 6 - I U L I E 2 0 0 6 - I U L I E 2 0 0 6 - I U L I E 2 0 0 6

. Peformanta la puterea a patra: TRUSTER® RX9430 quad Itanium® 2  


PRO SYS prezinta în aceste zile serverul TRUSTER® RX9430 cu 4 procesoare Intel® Itanium® 2, pe tehnologie 64-biti, destinat marilor companii care doresc solutii ultra performante pentru gestionarea bazelor de date mari si rularea unor aplicatii complexe, de tip ERP si SCM. De asemenea, precesorul Itanium 2 ofera puterea de calcul necesara companiilor din domeniul calculelor si proiectarilor complexe (EDA, CAE si HPC), cu aplicatii în simulari meteo, modelare financiara, geodezie sau cercetare.

Ca o alternativa mai ieftina, mai flexibila si mai rapida decât solutiile RISC proprietare, procesorul Itanium® 2, la 1.66 Ghz cu 9 MB L3 cache, ofera performante mult mai bune decît vechile generatii de procesoare DP si MP, cu un raport pret / performanta excelent pentru institutiile ce utilizeaza aplicatii complexe si doresc putere mare de procesare. Itanium 2 asigura o compatibilitate optima cu cele mai folosite solutii pe 64-biti, cu cinci sisteme de operare si peste de 5000 de aplicatii si utilitare.

Proiectat pentru a oferi scalabilitate maxima, putând ajunge pâna la 512 procesoare, Itanium 2 are la baza tehnologia EPIC, ce ofera posibiliati de procesare paralela la nivel înalt, o adresabilititate maxima de memorie (pâna la 1024 TB), precum si optimizare integrata pentru compilarea comenzilor în cod masina.

Timp de o luna, PRO SYS organizeaza, pentru clientii si partenerii sai, workshop-uri de prezentare si testare a serverului TRUSTER® RX9430 cu tehnologie Intel® Itanium® 2. Sesiunile se desfasoara de luni pâna vineri, între orele 10:00 – 17:00, la sediul PRO SYS.
_____________________________________

 
. Duel de top: Intel Core 2 Duo vs AMD Athlon 64 FX-62  


Duelul intre cei doi giganti Intel si AMD se incinge. Desi AMD continua sa conduca la peformante cu procesearele Athlon 64 FX-60 si FX-62 si ofera in continuare un raport mai bun performata/watt, Intel este hotarat sa recâstige suprematia cu viitoarea microarhitectura Core.

Din specificatiile tehnice date de producator se pare ca nu va fi greu pentru Intel sa redevina lider la performanta cu noile procesoare, desi nici AMD nu sta degeaba. Printre “armele” pregatite de compania din Sunnyvale, California se regasesc SOI (silicon on insulator) pe 65 nm si K8L, ce se pare ca va introduce mai multe legaturi HyperTransport .

Este asteptat ca si AMD si Intel sa fie gata cu procesoare quad core in primul semestru al lui 2007.

Site-ul www.tomshardware.com a publicat rezultatele unor teste comparative intre noul procesor dual core de la Intel, Intel Core 2 Duo si AMD AMD Athlon 64 FX-62

Potrivit site-ului mentionat, exista anumite rezerve in privinta rezultatelor testului comparativ. In primul rand, nu se poate sti exact daca testele au fost realizate in conditii identice, intrucat procesorul Core Duo a fost testat de catre reprezentantii presei in cadrul unui eveniment Intel, iar rezultatele au fost preluate ulterior.

In al doilea rand, procesorul Intel Conroe testat nu era varful de lance din gama Core Duo, nefiind nici macar un model de serie. Este astaptata si o versiune de top, Extreme Edition, care cu siguranta va avea serformante superioare celui testat.

In testele realizate de www.tomshardware.com , procesorul Core Duo se bate de la egal la egal cu cel mai nou si mai puternic porcesor AMD: Athlon 64 FX-62. Au fost realizate trei comparatii ala Core Duo cu procesorul AMD.

Desi conditiile de testare nu au fost ideale, cei de la Tom's Hardware au aratat ca nici procesorul de top al celor de la AMD, la 3.0 GHz nu a depasit un model pre-release al Core 2 Duo (2.66 GHz Conroe), care nu era nici modelul de varf, pe care Intel il va lansa curand. Ramane de vazut cum se va comporta noul procesor Intel si in conditii reale, de utilizare.
_____________________________________

 
. TRUSTER® EX cu Xeon™ 5100  

Pe 26 iunie, Intel® a lansat noile procesoare dual core Xeon® din seria 5100, denumite anterior „Woodcrest”, ce vor echipa serverele din clasa Enterprise TRUSTER® EX

Procesorul Xeon™ 5100, care are la baza tehnologia Intel® Core™ Microarchitecture, prezenta si la noile procesoare desktop si mobile Core™ 2 Duo, ofera performante remarcabile în ceea ce priveste puterea de procesare, consumul redus si raportul pret / performanta.

“Microarhitectura Core este o minune tehnologica ce va marca o noua era în ceea ce priveste consumul redus si preformanta pe 64-biti,” a spus Pat Gelsinger, Senior Vice President si General Manager al Intel Digital Enterprise Group.

Procesorul dual core Intel® Xeon® din seria 5100 ofera un spor de performanta cu pâna la 135 % decât variantele anterioare, în timp consumul de energie este redus cu pâna la 40 %. Astfel, se poate obtine un echilibru optim între nevoia de putere de procesare ridicata si constrângerile de consum si spatiu redus, în special pentru solutii de stocare, sisteme embedded si infrastructuri de comunicatii.

Bazat pe platforma “Bensley“ , cu tehnologie pe 65-nm, precesorul Xeon® 5100 ofera compatibilitate “drop-in” cu o gama larga de produse din gama de servere. Printre cele mai noi facilitati si inovatii pe care le ofera platforma Bensley se numara noua tehnologie de memorie FB-DIMMs, tehnologia de virtualizare Intel® Virtualization Technology (Intel® VT); Intel® Active Server Manager (Intel® AMT); Intel® I/O Acceleration Technology (Intel® I/OAT); Intel® Wide Dynamic Execution, ce permite executia unui numar mai mare de instructiuni / ciclu; Intel® Advanced Smart Cache, ce permite unuia dintre nuclee sa foloseasca tot „rezervorul” de memorie cache, în cazul în care celalalt este inactiv; Intel® Smart Memory Access, ce poate „ascunde” latentele de memorie si gâtuirile.

Seria 5100 va avea frecvente de pâna la 3.0GHz, FSB de 1333 MHz si 4 MB de memorie cache L2 pentru cele doua nuclee. Versiunea de 3.0GHz va avea un TDP ( thermal design point) de 80W, în timp ce versiunile celelallte vor fi dotate cu TDP de 65W. Va exista chiar si o varianta de 2.33GHz cu TDP de 40W.

_____________________________________

trust IT. create with IT. perform IT. play IT.

N E W S L E T T E R * N E W S L E T T E R * N E W S L E T T E R * N E W S L E T T E R * N E W S L E T T E R * N E W S L E T T E R

PRO SYS - business hardware solutions | bd. Pache Protopopescu 108, Bucuresti | tel./fax: (+4 021) 252 42 32

PRO SYS este partener Intel (Intel Product Integrator) si are implementat sistemul de management al calitatii ISO9001:2000 si Certificat OMCAS nr. 75/2004.


Asteptam aici comentariile dumneavoastra cu privire la acest newsletter.

__________________
Aceasta publicatie electronica este distribuita gratuit numai acelor care s-au inregistrat pe situl PRO SYS si contine datele de identificare ale expeditorului. Daca ati receptionat acest mesaj si nu doriti sa-l mai primiti pe viitor, puteti renunta imediat trimitand un mesaj la adresa news@prosys.ro, in care sa specificati adresa de email care doriti sa fie scoasa din baza noastra de date. - © PRO SYS - 2004