Solutie de stocare Open-E NAS Truster SN4112A

In mediul enterprise, echipamentele de stocare reprezinta un punct strategic al companiei. Traficul mare de date de-a lungul retelei, multitudinea de documente si informatii care tranziteaza reteaua, precum si siguranta fisierelor stocate au condus companiile catre solutiile de stocare dedicate, ca de exemplu SAN sau NAS. Dar ce este un NAS (Network Access Storage)? Este un echipament destinat stocarii documentelor ce poate fi direct conectat la infrastructura retelei si care poate functiona si independent daca nu este conectat la un server sau un alt echipament din retea. In momentul de fata cele mai raspandite medii de stocare utilizate in cadrul companiilor mari sunt sistemele NAS. Open-E NAS reprezinta cea mai facila cale de implementare a unui server NAS in retea.

Open-E NAS este un sistem de operare care permite managerierea via WEB a serverelor de stocare de tip Network Access Storage. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa asignezi o adresa IP severului dupa care, cu ajutorul browserului WEB, se poate accesa, configura si manageria respectivul Open-E NAS. Toata comunicarea, dintre computer si server, se face folosind protocolul criptat https. Open-E NAS permite utilizatorilor sa creeze fisiere partajate in retea, drepturile de accesare a fisierelor putand fi definite pe fiecare utilizator in parte sau chiar pe grupuri de utilizatori.

O astfel de solutie este oferita de serverul Truster SN4112A de la Prosys. Echipamentul ofera un spatiu mare de stocare format din 12 hard discuri SATA a cate 300 GB, deci, mai exact, o capacitate de 3,6 TB. Uimitor, nu? Serverul este construit pe platforma Intel Sever Board SE7210TP1-E, pe care este montat procesorul P4 la 3 GHz si 1.024 GB de memorie RAM care lucreaza in modul "dual channel". Cele 12 hard discuri Seagate Baracuda Serial ATA (7.200 rpm si 8 MB buffer de memorie) sunt conectate la placa de baza printr-un controller S-ATA RAID AMCC 3ware 9500S-12 cu 12 porturi de conectare si un buffer de memorie de 128 MB, upgradabila.

Controller-ul permite conectarea hard discurilor in diferite configuratii RAID (0, 1, 5, 10 sau 50) si inlocuirea lor din mers datorita capabilitatii "hot-swap". Conectivitatea serverului este asigurata de cele doua adaptoare de retea integrate pe placa de baza, unul Gigabit Ethernet (Intel 82547EI 10/ 100/1.000 Mbps) si unul Fast Ethernet (Intel 82551QM 10/ 100 Mbps). Posibilitatile de expandare ale echipamentului sunt asigurate de cele trei sloturi PCI-X pe 64 biti (unul fiind ocupat cu controllerul SATA) si un slot PCI pe 32 biti.

Tot pe placa de baza este integrat si adaptorul video ATI Rage XL cu 8 MB de memorie. Toate aceste componente sunt montate intr-o carcasa impartita in doua compartimente. Primul compartiment, pozitionat in partea frontala a carcasei, in care sunt montate hard discurile, este prevazut cu patru ventilatoare destinate racirii matricei de dicuri. In cel de-al doilea compartiment, in care sunt montate restul de componente, racirea este asigurata de un ventilator pozitionat pe panoul posterior al carcasei. Prin panoul frontal avem acces la cele 12 hard discuri, fiecare montat in cate un "sertar", pentru ca procesul de interschimbare sa fie foarte usor. Intreg panoul frontal este mascat de un capac rabatabil.

Utilizand serverul Truster SN4112A, iti poti expanda, rapid si usor, spatiul de stocare disponibil in retea. In numai cateva minute veti avea disponibili 3,6 TB in plus, pentru stocarea documentelor companiei.

Producator: PRO SYS, www.prosys.ro;
Telefon: (021) 252.42.32