Press room

Costuri reduse pentru stocarea datelor

Achizitionarea unui server mare de fisiere pentru stocarea datelor reprezinta de multe ori o solutie mult prea costisitoare pentru o organizatie mica sau mijlocie. O solutie la indemana poate fi un sistem de tip NAS pentru stocarea datelor, cum este TRUSTER SN2104E, bazat pe Intel SS4000-E. "Organizatiile sunt inundate cu informatii, iar stocarea diferitelor aplicatii, e-mail, document, tabele sau prezentari, este o problema demna de luat in considerare. O astfel de solutie poate rezolva la un cost redus aceste probleme", a explicat Mihai Paiu, directorul de marketing al PRO SYS. Echipamentul se poate conecta la retea printr-un port Gigabit Ethernet si suporta pana la patru harddisk-uri SATA-I sau SATA-II. De asemenea, poate functiona ca server sau client DHCP. Din punct de vedere hardware, echipamentul este construit in jurul unui procesor la 400 MHz, este echipat cu 256 MB RAM, 32 MB Flash, doi conectori USB. Capacitatea maxima de stocare este de 2 TB, iar sistemul de operare pe care il ruleaza este Linux Kernel 2.6. Interfata de management este clara si intuitiv organizata.

Articol preluat din Romania Libera, 21 Iunie 2006