header
ProSys

Untitled Document
SOLUTII IT


 

SAN & NAS
 
SAN
 
iSCSI
 
NAS
 
DAS


Discontinued Models
 

Doriti noutati prin e-mail?
Înscrieti-va!

 
 
Va asiguram ca nu vom abuza de adresa dvs.
Va puteti dezabona în orice moment.
ARHIVA NEWSLETTER 


  SOLUȚII DE STOCARE
 
 

 

STOCARE

Stocarea datelor poate parea un lucru banal; oricine foloseste un calculator stie ca are datele pe hard disk si de obicei le regaseste acolo ori de câte ori se apuca de lucru. Dar pot apare si surprize - hard disk-ul sa nu mai functioneze si datele nu mai pot fi recuperate. Care-i pierderea? Cât costa acele date? Depinde.
Daca in cazul calculatorului de acasa poate fi o pierdere cu implicatii sentimentale (fotografii, filme de familie), pentru cel de la firma valoarea datelor poate fi de la câtiva $ pâna la mii sau chiar milioane. Pentru a evita "surprizele", nu putem lasa datele companiei pe seama fiabilitatii unui hard disk...
Fiecare IT manager trebuie sa rezolve problema accesarii si stocarii în siguranta a datelor companiei si sa prezinte conducerii mai multe variante tehnico-economice. Intrebarile la care trebuie gasit un raspuns sunt:
Cum ne protejam aceste date? Cum le accesam rapid si sigur? Cum le stocam si le arhivam?
Raspunsurile la întrebarile de mai sus depin de multi factori: marimea companiei, tipul aplicatiilor folosite, numarul de useri, politici interne si reglementari legale de securitate a datelor, etc.
Specialistii PRO SYS va ajuta sa gasiti solutii la problemele legate de stocarea si accesarea datelor din compania dvs.
Astazi, a dezvolta o afacere fara ajutorul unui sistem informatic este o cauza pierduta. Concurenta tot mai ridicata forteaza companiile sa gaseasca solutii pentru a avea si a analiza cât mai multe informatii în vederea unei decizii de business corecta. Aceste informatii trebuie colectate, stocate si prelucrate pentru a ajuta procesul decizional la nivel de top management sau la nivelul departamentelor de vânzari / marketing / financiar / etc. Pentru a accesa oricând datele colectate, este nevoie de un sistem de stocare capabil sa ofere siguranta, disponibilitate ridicata si un timp de raspuns cât mai mic.
PRO SYS furnizeaza o gama larga de solutii de stocare caracterizate prin flexibilitate, performante optimizate în functie de aplicatiile specifice si de o fiabilitate ridicata:

Sisteme de stocare centralizata (SAN):

 • conectivitate Fiber Channel sau iSCSI
 •  performanta si siguranta ridicata
 •  arii RAID SAS, SATA sau FC
 • management avansat
 • scalabilitate extinsa
 • optiuni pentru DR/BC (Disaster Recovery / Business Continuity), HA (high avaiability)

Sisteme de stocare în retea (NAS):

 • conectivitate ethernet
 • sistem de operare Open-E sau FreeNAS
 • arii RAID SATA sau SAS
 • asigura stocarea în siguranta a fisierelor utilizatorilor din reteaua companiei
 • beneficiaza de management la nivel de utilizatori si spatiu alocat
 • comunica cu un controller de domeniu
 • asigura back-up centralizat al utilizatorilor si/sau serverelor din retea
 • se pot aplica politici flexibile de acces la date cu un grad ridicat de securitate

Sisteme de stocare directa (DAS):

 • sisteme externe  RAID si non-RAID
 • single/dual controller
 • SAS to SAS sau SAS to SATA
 • extind capacitatea de stocare a serverelor
 • permit optimizarea performantelor în cazul aplicatiilor de business ce folosesc baze de date MS SQL sau Oracle
 • implementare sistem cluster HA (high avaiability)

Solutiile de stocare furnizate de PRO SYS sunt elaborate dupa o analiza atenta a cerintelor specifice companiei respective. Experienta tehnica acumulata ne permite sa raspundem cu succes cerintelor generate de companii din diverse domenii de activitate.  Mediul concurential face ca aplicatiile de business (ERP/CRM/SCM/etc.) sa devina tot mai critice pentru orice companie. Câti bani pierdeti pentru fiecare ora de nefunctionare? Inclusiv imaginea companiei are de suferit când clientii nu pot comanda ceea ce doresc; concurenta este la un "click" distanta. Pentru a evita astfel de probleme trebuie sa va asigurati datele companiei - un activ tot mai valoros - si accesul la aceste date, prin solutii de stocare profesionale, optimizate si scalabile. Infrastructura IT în general si cea legata de stocarea si procesarea datelor în special trebuie privita ca o investitie ce mareste competitivitatea si asigura continuitate în activitatea companiei si nu ca o cheltuiala colaterala. Printre organizatiile care au investit în solutiile de stocare furnizate de PRO SYS putem aminti: Consiliul National al Audiovizualului, Compania de Librarii Bucuresti, RTC Holding, Sarantis Romania.

Companiile care folosesc acum mai multe servere cu sistem propriu de stocare ce deservesc diverse aplicatii ar trebui sa analizeze trecerea la un sistem de stocare în retea (SAN) ce asigura siguranta si disponibilitate ridicata, performante superioare, optimizarea resurselor, management inteligent precum si posibilitatea implementarii solutiilor de DR/BC (disaster recovery/business continuity) si HA (high avaiability).

Pentru fiecare tip de business exista o solutie adecvata. Nu ezitati sa apelati la profesionisti.
PRO SYS va ajuta sa gasiti solutia optima de stocare si procesare a datelor companiei dvs.Untitled Document

footer