header
ProSys

Untitled Document
SOLUTII IT


 

SAN & NAS
 
SAN
 
iSCSI
 
NAS
 
DAS


Discontinued Models
 

Doriti noutati prin e-mail?
Înscrieti-va!

 
 
Va asiguram ca nu vom abuza de adresa dvs.
Va puteti dezabona în orice moment.
ARHIVA NEWSLETTER 


  SOLUȚII DE STOCARE
 

 

Direct Attached Storage DAS

Storage Area Networking SAN

Costul total de proprietate

Pâna la 50% din capacitatea disk-urilor instalate poate ramâne nefolosita datorita limitarii data de conectarea directa la un anumit sever, crescând astfel costurile legate de capacitatea de stocare. Este dificil de urmarit si administrat sisteme de tip DAS, lucru ce mareste costurile cu personalul IT. Sistemele de backup disparate necesita interventia manuala si implicit maresc costurile de administrare. Punctele singulare de defect (SPF) reduc disponibilitatea si cresc costurile legate de downtime.
Viteza mica de transfer reduce productivitatea si poate duce la marirea ferestrei de timp necesara backup-ului, reducând astfel timpul în care sistemele sunt operationale.

Prin posibilitatea accesarii spatiului comun de stocare de catre orice server se reduce foarte mult capacitatea de stocare neutilizata.
Managementul este centralizat reducând astfel timpul de administrare si costurile cu personalul IT. Backup-ul automat reduce costurile de administrare. Disponibilitate foarte ridicata comparativ cu riscul de downtime de la DAS.
Viteza foarte mare de transfer elimina întârzierile percepute de utilizatori si reduce fereastra de backup, crescând astfel productivitatea.

Scalabilitatea si protectia investitiei

Marirea capacitatii de stocare este limitata la DAS, lucru ce face planificarea foarte dificila si reduce eficienta utilizarii resurselor disponibile.
Limitarile date de server si subsistemul de stocare combinate cu dificultatea maririi capacitatii de stocare, adesea conduc la cumpararea unui alt server doar pentru a câstiga spatiu de stocare.

Capacitatea de stocare se modifica usor si eficient deoarece este partajata tuturor serverelor. Capacitate aditionala poate fi alocata unde este nevoie ne mai fiind disponibila doar unui singur server.
Separarea dintre severe si sistemele de stocare permite o dezvoltare independenta, cu eficienta ridicata, functie de necesitatile afacerii.

Disponibilitate ridicata

Sistemele DAS sau legatura interna dintre server si subsistemul de stocare reprezinta un punct singular de defect, reducând astfel disponibilitatea.
Sisteme DAS implica multiple puncte de management limitând reteaua de administrare si vizibilitatea spatiului de stocare. Defectarea serverului sau a subsistemului de stocare va face ca ambele servicii sa devina indisponibile simultan.

Posibilitatea de a realiza conexiuni multiple între servere si sistemele de stocare, mareste considerabil disponibilitatea. Management centralizat - permite integrarea sistemelor de monitorizarea si detectie preventiva a defectelor. 
Eliminarea legaturii directe dintre servere si sistemele de stocare asigura operarea separata a acestora în cazul defectelor multiple.

Performanta

Rata de transfer a magistralei SAS este limitata la 3Gb/s. Distanta de maxim 10m dintre servere si subsistemele de stocare nu asigura masuri avansate de securitate la incendiu. Timpul de raspuns la cererile utilizatorilor este limitat de subsistemul de stocare.
Sistemele disparate sau chiar consolidate de backup satureaza reteaua locala.

O singura conexiune Fibre channel asigura viteze de pâna la 8Gb/s si distante de pâna la 10km. Eliminând functiile de stocare din server se mareste banda disponibila utilizatorilor pentru transferul datelor de la/catre server. Topologia cu servere independente permite cresterea usoara a puterii de procesare. Backup-ul si restore-ul poate fi efectuat fara a afecta puterea de procesare a serverelor.

Management

Sistemele de stocare distribuita sunt dificil si scump de administrat, marind costurile cu personalul IT. Backup-ul disparat necesita interventia manuala, crescând costurile de administrare si riscul de aparitie a erorilor. Detectarea defectelor se face dupa aparitia evenimentului, marind costurile de management si downtime.

Managementul este centralizat reducând costurile cu persoanalul IT. Backup automat si indepenent de servere - reduce costurile de administrare. Managementul centralizat asigura monitorizarea preventiva, garanteaza timpi de depanare minimi si ofera facilitati avansate de planificare a capacitatii de stocare.
Untitled Document

footer